Bewogen thuis wedstrijd voor het LMS-Rallyteam.

Op 7 en 8 oktober werd in Barneveld de Nederland rally verreden, en op 8 oktober werd de short rally verreden. Het LMS-Rallyteam heeft deelgenomen aan deze thuiswedstrijd, 1 auto in de rally en de andere in de short rally. Sander en Valentijn reden de rally die 200 kilometer telde en op vrijdagavond en zaterdag werden verreden. Mark en Renate de Groot reden de short rally die 65 kilometer telde en op zaterdag werd verreden.

Equipe Sander en Valentijn
Sander en Valentijn reden iets over 19.00 in hun eigen dorp Voorthuizen over het startpodium. Als eerste stonden de proeven in Zeewolde op de planning. Op deze industrie proeven werd in de regen begonnen, Sander had moeite met in het ritme te komen, de tijden vielen tegen. Na twee proeven gereden te hebben werd de auto geparkeerd voor de nacht. Op zaterdag werden de echte rally proeven verreden. De proeven waren verraderlijk glad en vele lieten zich dan ook verrassen. Sander was helaas geen uitzondering, hij gleed in een snelle bocht van de weg een weiland in, gelukkig reageerde hij goed en wist de schade beperkt te houden. Ze wisten uit het weiland te komen en de service te bereiken. De schade was rijbaar dus werd er verder gereden. Helaas duurde het niet lang, er stak een technisch probleem de kop op die de equipe dwong tot stoppen. Hun thuis rally strandde op klassementsproef 8.

Equipe Mark en Renate
Mark en Renate reden iets over 12.00 op 8 oktober over het startpodium in hun dorp Voorthuizen. Ze reden de short rally van hun thuis wedstrijd. Zij begonnen aan de gladde en verraderlijke proeven in Putten. Renate die haar tweede wedstrijd navigeerde werd gecoacht door Mark, ondanks haar onzekerheid hoefde Mark amper te coachen. Ze deed het goed en Mark begon al snel vertrouwen te krijgen in haar aanwijzingen. Ze wisten zelfs na de twee eerste proeven op de zevende plek te staan, Ze lieten op de gladde proeven durf en kunde te hebben om de vele potentiële snellere auto’s voor te blijven. Na een service van 2 uur gingen ze nogmaals richting de proeven in Putten. De zon scheen en de weg was op vele plaatsen droog. Nu kon men de pk’s beter kwijt en Mark en Renate verloren dan ook tijd maar bleven nette tijden draaien, ze zakte terug naar een 11de plaatst.. Na weer een uur service was het tijd voor de proef op de Harselaar, een technische industrieproef met weinig rechte stukken. Ze begonnen op een goed tempo totdat de stuurbekrachtiging het begaf, het tempo ging naar beneden om veilig het einde te halen. Na de service werd dezelfde Harselaar proef verreden, ze reden weer zonder stuurbekrachtiging dus werd er op uitrijden gereden, en dat deden ze. Ze wonnen de klasse HN11 en werden 13de algemeen.

De thuis wedstrijd voor het LMS-Rallyteam kende twee kanten, het bittere van de equipe Sander en Valentijn en het zoete van de equipe Mark en Renate. Ook was het voor de equipes leuk om zoveel bekende te zien en hun kunde te laten zien in de voortuinen van de sponsoren. Volgend jaar staat hij weer op het programma voor het team.

kijk hier de onboard beelden van Equipe Mark en Renate

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.