Fase 1

aanschaffen benodigde onderdelen

 Voor het kopen van de benodigde onderdelen moet je eerst bepalen wat je doel is. Voor wat voor klasse moet de auto geschikt zijn en het allerbelangrijkste, wat is het budget. 

Wij zijn begonnen in stappen.

-    Zo is het motorblok als eerste aangeschaft door Mark, hij vond het gewenste
     motortype in een omgebouwde Daewoo
-    De body werd geregeld door Sander, toen hij een nieuw huis kocht en die ging
     verbouwen, had hij een auto nodig die als bouwbus kon dienen. Hij kocht met
     in gedachten er een rallyauto van te maken een Astra 1.4 uit 1994. En gaf deze
     aan het team nadat de verbouwing klaar was.
-   De rolkooi werd geregeld door Lammert, die voor een mooi prijsje bij Eep Borgers
    een FIA -goedgekeurde rolkooi aanschafte

We zijn als eerste begonnen aan fase 2 van het bouwen van een rallyauto. Maar terwijl we dat deden werd stad en land nagespeurd voor de juiste onderdelen. We scannen zeer regelmatig het internet af naar onderdelen die we nodig hadden. Het scheelt veel geld als je rustig kunt zoeken en kan wachten tot het onderdeel voorbijkomt voor de juiste prijs ipv. Het duurder moeten kopen omdat je het nu nodig hebt.

Zo werden in de loop van de bouw de juiste; Achteras, Remschrijven, Remklauwen, Radiator, Stoelen, Gordels, Handrem, Deurpanelen en Verwarmde voorruit aangeschaft.

Veel van deze spullen hebben we tweedehands gekocht, dit om de kosten te drukken. Betekend wel dat je goed moet uitkijken wat je koopt en alles dubbel moet checken. (haal onderdelen uit elkaar en maak ze schoon, zo kom je er achter in welke staat het onderdeel verkeerd)

 Wat wij altijd voorop hadden staan was veiligheid, we hebben nooit bezuinigd op veiligheid. Als je niet zeker weet dat bijv. Remmen of gordels goed zijn koop/gebruik ze dan niet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>