Fase 5

Preparen terug te plaatsen onderdelen

 Fase 5 bestaat uit het klaar maken van de onderdelen die terug komen op de auto, zoals dashboard en deur panelen.

Wij hebben ervoor gekozen onze auto zoveel mogelijk is A-groep specs op te bouwen, dit betekend dat de gewone deurpanelen niet worden teruggeplaatst, hiervoor hebben we speciaal voor de autosport ontwikkelde deurpanelen aangeschaft. Deze panelen zijn lichter en hoekig van vorm en is veel makkelijker te verwijderen bij onderhoud of reparatie, er zitten geen handvaten op of uitstekende delen, natuurlijk moet er wel een hendel komen om de deur open en dicht te doen en een slinger om het raam te bedienen, maar dat is dan ook het enige.

Ook hebben we grote veranderingen aan het dashboard toegebracht, we hebben alle onnodige delen verwijderd en een gat gemaakt waarin de plaat kan komen waar alle knoppen moeten komen. Op deze plaat zit de hoofdstroom schakelaar en startknop en knoppen op de voorruit verwarming en de lampen te bedienen. Deze plaat is op de plek gekomen waar normaal de verwarming zit.

We hebben namelijk besloten om geen kachel in de auto terug te plaatsten, maar een verwarmde voorruit. De verwarming is nogal een zwaar onderdeel die ook veel stroom gebruikt. Maar om toch te kunnen zorgen dat de voorruit niet beslaat hebben we een speciale verwarmde voorruit aangeschaft, deze voorruit is speciaal voor de rallysport gemaakt, en moest dan ook uit Engeland worden besteld.

 Ook hebben we het dashboard gevlokt, dit wil zeggen dat er over het normale kunststof een laag komt met bolletjes stof, dit trekt stof aan in de auto en weerkaatst het zonlicht niet, zodat het niet in de ogen kan weerkaatsen wat weer gevaarlijke momenten kan opleveren. Ook is dit weer iets wat een detail is en wat je vooral terug vind in WRC’s en groep A auto’s, maar wat vaak niet bij andere klasse auto’s word gedaan, omdat dit normaal een duur proces is heeft Sander het zich eigen gemaakt en ermee geëxperimenteerd, totdat hij het naar tevredenheid kon. Doordat Sander dit zich eigen heeft gemaakt is het ook mogelijk dat wij het voor anderen doen.

Naast de spullen die terug komen in de auto zijn er nog veel meer onderdelen die aangepast moeten worden om aan rally’s mee te kunnen doen. Opzich kun je alles terug plaatsen en gaan rijden, maar omdat een rallyauto meer te verduren krijgt als een normale auto is het verstandig om onderdelen sterker te maken. Een goed voorbeeld is de achteras, deze as moet eerst totaal schoon worden gemaakt en daarna hebben we verschillende plaatjes erin gelast om hem sterker te maken, ook hebben we de naden van metaal gelast, zodat het sterker en stugger word(lees fase 3 voor uitleg). Zo hebben we veel onderdelen doorgelast en plaatjes op aangebracht om ze sterker te maken. 

Nu alles klaar is om terug geplaatst te worden kunnen we naar fase 6

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>