Fase 6

Het opbouwen van de auto

Fase 6 is een fase waarvan je denkt dat het erg tijdrovend is, is het natuurlijk ook wel maar kost lang niet zoveel tijd als alle voorbereidingen(zie fase 1 tot 6). Het is zaak om alle onderdelen in de juiste volgorde op de juiste plaats aanbrengen. Omdat het onze eerste auto is hebben we de hulp ingeschakeld van Jan. Dit is een rallymonteur die veel aan rally auto’s heeft gesleuteld, van WRC’s tot groep N auto’s. Hij heeft dus bergen ervaring en kennis waar wij graag uit tappen. Wij hebben aangegeven zoveel mogelijk zelf te willen doen, dit omdat we zelf het onderhoud willen kunnen verzorgen. Hij heeft ons dan ook stap voor stap alles laten doen, en uitgelegd waarom je beter iets op een andere manier kan doen, een erg leerzame ervaring. Het is verstandig om iemand met deze kennis in te schakelen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. En het gaat een stuk sneller, en je weet dat het allemaal goed is. We hebben op aanraden van Jan ook gewerkt met alleen de beste onderdelen, en niet lopen bezuinigen op veiligheid of duurzaamheid(lees fase 7 voor meer).

Wat je vooral bij het opbouwen van de auto rekening mee moet houden zijn alle regels die de FIA(overkoepelende autosport organisatie) eist. Zoals hoofdschakelaars, blussystemen en stoelen. Er moet met grote zorg nagedacht worden over veiligheid zaken, Wij hebben er van tevoren al voor gekozen(vanaf fase 1) dat we nooit zouden bezuinigen op veiligheid, we hebben dan ook aan alle eisen van de FIA gehoor gegeven, en zijn er zelfs verder in gegaan, zodat wij alle zeker weten dat we op zo’n veilig mogelijk manier met onze sport bezig zijn.

 Na veel uren sleutelen aan de auto samen met Jan om de auto rijdende te krijgen hebben we ons inschreven voor onze eerste Rallysprint, de Vechtdal rallysprint in Hardenberg. Nu was het tijd voor Fase 7.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>