LMS-Rallyteam actief in Tank S short rally.

Na de geslaagde door het LMS-Rallyteam georganiseerde testdag, op het Midlandcircuit te Lelystad, in het begin van 2012, heeft het team deelgenomen aan de Tank S short rally in en om Emmeloord.

Sander reed weer met zijn vertrouwde navigator Valentijn Martens in de GR.A. Voor deze wedstrijd stapte Lammert in de GR.N auto en reed de wedstrijd met de nieuwe vaste navigator Timothy Kion.

De wedstrijd begon met het bekende verkennen van de proeven, dit gebeurde in het donker een dag voor de wedstrijd. Veel mist maakte het lastig om de notes netjes op papier te krijgen. Gelukkig mocht de volgende dag nog een rondje over de proeven worden gemaakt bij daglicht om alles te controleren en aan te passen.
Sander en Valentijn zijn goed op elkaar ingespeeld dus stond het snel op papier.
Voor Lammert en Timothy was het de eerste keer samen dus was het even wennen en aftasten maar daar kwam ook alles op papier zoals zij dat wensten.

Sander en Valentijn begonnen de wedstrijd met startnummer 124, Sander kampte al wat dagen met griep en was dus absoluut niet fit. Ook Valentijn was niet lekker dus het zou een zware wedstrijd worden. Ze begonnen rustig aan op de smalle en donkere dijkjes. Na enkele proeven in de wedstrijd werd Valentijn zo ziek dat hij niet meer in staat de aanwijzingen aan Sander te geven. Sander was aangewezen op zijn geheugen en verlichting om verder op het zicht te rijden. Tijdens het rijden van de vijfde proef brak de steun van de versnellingsbak. Hierop besloten de beide rijders de handdoek in de ring te gooien en werd de auto op de aanhanger gezet. Einde wedstrijd.

Lammert en Timothy begonnen de wedstrijd met startnummer 128. Voor de beide rijders was het al weer wat tijd geleden dat zij een rally hadden gereden en er werd besloten rustig te beginnen en te wennen aan elkaar. Op de eerste proef bleek dat de intercom niet goed werkte en moest er door Timothy gezocht worden naar een oplossing. Zoekend naar het technische probleem reed Lammert op zicht. Aan het einde van de proef was het probleem door Timothy opgelost. De tweede proef ging daardoor al een stuk beter en er konden zij er echt voor gaan.  Op de donkere slingerende dijkjes rond Kuinre is het toch erg handig om te weten wat komt en hoe de bochten erbij liggen. Er werd er een nette tijd neergezet. De rest van de proeven van de rally werden behoudend gereden en de twee raakten steeds beter op elkaar ingespeeld. De auto gaf geen kik. Hier en daar waren enkele spannende momenten onder luid gejoel van het publiek. Het zag er blijkbaar spectaculair uit. Zij reden de rally uit om op een nette derde plaats in de klasse HN11 te eindigen. Dat smaakt naar meer voor die twee.

De volgende wedstrijd voor het LMS-Rallyteam zal tijdens de Vechtdal short rally, in mei 2012 zijn, in en om Hardenberg.

Uiteraard zijn er ook weer onboard beelden en foto’s van het LMS-Rallyteam, klik op Onboard voor de onboards en hieronder op de link voor de foto’s

Tank s Short 2012
This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>