LMS-Rallyteam gemengde vreugde na Wervik rally

Het LMS-Rallyteam heeft hun tweede wedstrijd gereden in België. De GEKO Wervik rally 2011 was de tweede manche in het FIRC kampioenschap. Deze Wervik rally is over dezelfde soort proeven als de rally van Ieper, de rally van Ieper is een wedstrijd van het IRC en staat bekend als snel en verraderlijk.
Het team starten weer met de vaste duo’s. Mark en Kayleigh hadden startnummer 79 gekregen, Sander en Valentijn hadden startnummer 80 gekregen.

De eerste Bouclé werd met een nat wegdek gestart, Sander en Valentijn starten meteen met een goed tempo en lieten deze eerste bouclé zelfs veel snellere auto’s achter zich, Mark en Kayleigh begonnen rustig op het tricky parkoers.

Na de eerste Service begon de tweede bouclé, het wegdek was op veel stukken droog en dus kon het tempo worden verhoogd. Mark en Kayleigh verhoogden het tempo zelfs zo snel dat deze vierde proef zelfs Sander en Valentijn achter zich werd gelaten, niet veel maar toch weer 3 seconden ingelopen. Proef 5 reden Sander en Valentijn weer sneller, zo begon het wisselen van de snelste tijden, de beide equipes blijken dus ook in België aan elkaar gewaagd. Zelfs dezelfde tijden werden gereden zoals op proef zes, op de seconde gelijk! Op deze proef waren ze dan ook wel veel sneller dan veel andere equipes.

Net voor het oprijden van de service voor de derde bouclé begon de motor van de auto van mark en Kayleigh te tikken, dit duidt op een olie tekort in de motor. Met veel moeite werd de service plek bereikt, waar bleek dat vermoedelijk een steen een scheur in een olie slang had gemaakt. De service ploeg onder leiding van Henk van den Hudding ging snel aan de slag en door hulp van Jan Beijnen kon de auto binnen de normale service tijd weer beginnen aan de proeven van de derde bouclé.

De derde bouclé werden de tijden in stand gehouden en de beide equipes reden telkens rond 50ste plek rond, en van de 120 gestarte teams reden ze rond in de middenmoot, niet gek voor een paar Hollanders met opeltjes tussen al het Belgische rallygeweld.

Voor het starten van de laatste proef van de bouclé sloeg het noodlot toe voor Sander en Valentijn, bij het inklokken voor de proef begon de motor te tikken, helaas bleek het probleem wat groter als bij mark en Kayleigh want de motor stopte er bijna meteen mee. Een kapotte oliepomp bleek de oorzaak te zijn. Erg jammer, zeker omdat het zo goed ging en goed mee konden komen met de Belgen die een duidelijk terrein voordeel hebben.

Mark en Kayleigh zagen het uitvallen van Sander in hun spiegels en reden behouden verder, uitrijden was nu het doel, ze hadden laten zien dat ze Sander bij konden houden en dat ze zelfs de Belgen bij konden houden. Na 5 bouclé hadden mark en Kayleigh deze zeer zware rally uitgereden. Ze werden 48ste algemeen,34ste divisie 3 en 8ste FIRC kampioenschap. Van de 120 gestarte deelnemers is een 48ste plaatst algemeen meer dan ze op gehoopt hadden.

Op 14 en 15 augustus zal het LMS-Rallyteam weer deelnemen aan een Belgische wedstrijd, in de tussen tijd zal de auto van Sander gemaakt worden en zal er misschien nog een wedstrijd plaatst vinden in Nederland, Nu dan met Lammert aan het stuur.

onboard beelden van de wedstrijd vind je hier.

foto’s van de wedstrijd vind je hier.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.