Nieuws

Het LMS-Rallyteam in 2011

De samenstelling van het LMS-Rallyteam voor 2011 is bekend. Het team zal uitgebreid worden met 2 navigatoren van buitenaf. Valentijn Martens en de (bij het team)al bekende Kayleigh Sjoerds zullen in 2011 een vaste plek krijgen naast de rijders Sander en Mark van de Hel.
Nu er 2 auto’s zullen zijn voor het LMS-Rallyteam is er besloten om ook met twee auto’s voor een kampioenschap te gaan. Sander zal rijden met Valentijn en Mark met Kayleigh. Het kampioenschap die ze zullen gaan rijden is het Belgische FIRC kampioenschap. Het FIRC kampioenschap word in Belgie gehouden en is alleen voor inschrijvers buiten Belgie, dus niemand in het FIRC kampioenschap heeft een terrein kennis voordeel. Een leuk kampioenschap dus, op onbekende proeven en met leuke concurrentie. De proeven zijn uitdagender dan in Nederland en doordat er meer auto’s in onze klasse rijden in Belgie kunnen we ons beter gaan ontwikkelen en ons beter meten met de rest.
www.lms-rallyteam.nl heeft een nieuw gedeelte op de website. Er is een ledenpagina toegevoegd waar je meer kunt lezen over de teamleden van het LMS-Rallyteam.
Binnenkort zal er nog meer nieuws zijn rond het LMS-Rallyteam, ook al is dit nieuwtje al zeker maar er word al hard aan gewerkt,  binnenkort zal het groots worden geïntroduceerd, dus houd onze site in de gaten voor meer informatie.

LMS-Rallyteam presenteert zijn compilatie van 2010

Terwijl er aan de tweede auto word gewerkt is er ook een compilatie gemaakt van afgelopen jaar, met videobeelden, onboards en foto’s. Wij willen alle mensen die beelden en foto’s hebben geleverd bedanken voor hun bijdrage, we hopen ook in 2011 weer zoveel beelden te krijgen.

klik hier voor de compilatie

Veel kijkplezier

LMS-Rallyteam komt met tweede auto!

Na lange voorbereidingen kunnen we dan eindelijk met zekerheid zeggen dat er gewerkt word aan de tweede auto voor het LMS-Rallyteam, de auto ligt zelfs al uit elkaar. De auto word na planning ingezet in het volgende seizoen, de auto word in een hoog tempo gebouwd aangezien hij over een kleine 3 maanden klaar voor de strijd moet zijn. Uiteraard zal er weer met de hoge vertrouwde graad van kwaliteit en details worden gewerkt -ons motto blijft ook bij het bouwen van deze auto “als je het doet, moet je het goed doen”-
Er is een speciale pagina op de site waar je stap voor stap kunt volgen hoe het gaat met het opbouwen, een leuke extra toevoeging op de oude pagina is dat er hier ook bij staat in hoeveel dagen het word gedaan en met hoeveel personen, en daarbij hoeveel uur er gewerkt wordt.
Het team zal de komende tijd alle avonduurtjes in de schuur te vinden zijn om deze auto ook weer als een betrouwbare en snelle auto neer te zetten.

Volg onze opbouw op de voet!

LMS-Rallyteam test primeur van sponsor door als 10 minuten auto bij de Amsterdam Rallysprint 2010 te rijden.

Op 5 September 2010 heeft het LMS-Rallyteam deelgenomen aan de Amsterdam rallysprint, deze keer niet in competitie maar als 10 minuten auto. Dit is de auto die 10 minuten voor de nummer 1 auto rijdt, met zwaailicht en sirene word het publiek gewaarschuwd dat er over 10 minuten gestart word.
Sander had de eer om dit te doen, er werd zoals altijd gewoon verkend en de notes werden netjes genoteerd. Ookal rijdt de 10 minuten auto niet op volle snelheid, gaat het toch zeer snel. Dit kan Niek bevestigen, Niek is een official die zich afvroeg hoe het was om in een rallyauto te zitten bij een evenement, deze kans kreeg hij door het LMS-Rallyteam. Hij mocht de eerste boucle die bestond uit 2 proeven op de navigator stoel plaatsnemen, maar niet alleen om om zich heen te kijken maar ook om de notes te lezen. Hij gaf aan dat het toch sneller in de auto voelde als dat het er van buiten uitzag, toen hem verteld werd dat dit maar test snelheid was was hij zeer verbaasd.
Maar de eigenlijke reden waarom we daar waren was om het nieuwe camera systeem van onze sponsor Jacomp.nl te testen, dit is een camera systeem die live beelden uit de auto zend, waardoor het mogelijk is voor publiek en andere geinteresseerde om live mee te kijken met de verrichtingen van de verschillende auto’s. Samen met een tracking systeem kunnen dus alle verrichten van een auto worden bijgehouden. Omdat dit een primeur is en om dit te testen zijn we op uitnodiging van de Amsterdam rallysprint  gestart als 10 minuten auto. Hoe deze test is verlopen kun je lezen op www.rallykaart.nl .
We hebben in Amsterdam ook meteen de auto kunnen testen voor het volgende evenement van het LMS-Rallyteam, dit zal de Hellendoorn rally op 18 en 19 september zijn. De auto heeft weer geen krimp gegeven en laat zien dat het gemaakt is voor de rally, ook zijn er veranderingen aan de remmen getest, waardoor er weer later geremd kan worden, dit zal zeker helpen om snellere tijden te noteren en nog meer de concurrentie op de hielen te zitten.
Wij hopen jullie allemaal te mogen ontmoeten bij de Hellendoorn rally

 

Eerste rally voor LMS-Rallyteam is geslaagd

Het LMS-Rallyteam heeft zijn eerste rally gereden. er werd een nette derde plaats behaald. De tijden lieten zien dat de auto snel is en het team kan meedoen voorin de klasse H11.

lees hier het verslag van deze eerste rally
kijk hier naar de onboard beelden van de rally
kijk hier naar de foto’s die van de auto werden gemaakt door verschillende fotografen

 

Testdag Niederrhein succes

Het LMS-Rallyteam heeft op 02-07-2010 in Duitsland op testterrein Niederrhein de sporen gegeven als voorbereiding op de Rally op 09 en 10 juli 2010. Ondanks de grote hitte (37 graden buiten, en +/- 45 graden in de auto) werd het testterrein afgezet voor verschillende teams die kwamen testen.

De dag was als voorbereiding van de rally bedoelt, dus werd gekeken naar de techniek of alles goed ging, thuis kun je dit veel moeilijker testen omdat wij het veilig willen houden en dus niet de openbare weg gebruiken als testbaan, nu was het een afgesloten terrein en dus konden Sander, Lammert en Mark verschillende rondes rijden om de grenzen van de auto op te zoeken, en dus werd de auto niet ontzien, ondanks dat het zo heet was gaf de auto geen krimp in tegenstelling tot veel anderen die duidelijk last hadden van de hitte, maar de auto hield zich goed dus die is klaar voor de rally.

Sander en Mark hebben allebei hun partners meegenomen voor een paar rondjes. De dames hebben vaak te lijden onder de hobby van de mannen en het was dan ook leuk dat ze ook op snelheid mee konden.

Ook was de gelegenheids navigatrice voor de exotic green rally aanwezig, Kayleigh Sjoerds zal voor deze wedstrijd plaats nemen naast Mark. Deze jonge maar ervaren navigatrice heeft verschillende sprints gereden met verschillende teams.

Ondanks dat er bij het laatste rondje een opspattende steen de radiator lek had gemaakt, was het een succes volle testdag. Het team heeft de grens kunnen opzoeken, de auto is getest en goed bevonden, de vrouwen hebben meegereden en Kayleigh Sjoerds heeft kennis kunnen maken met het team en andersom. Op naar de Exotic Green Rally op 9 en 10 Juli in etten-leur!

Kijk hier voor de video en hier voor foto’s

Het LMS-Rallyteam gaat zijn eerste Rally rijden

Het is zover, het LMS-Rallyteam zal in Etten-leur zijn eerste Rally gaan rijden. Deze rally die vrijdag 9 juli start in Etten-leur zal de eerste rally worden voor het team, Mark zal als rijder starten,  er word druk gezocht naar een navigator die op het stoeltje naast Mark wil plaatsnemen. De rally zal rond de 600 kilometer bedragen waarvan zo’n 210 op snelheid zal worden afgelegd. Er word zoals gezegd op vrijdag 9 Juli gestart op het marktplein in Etten-leur, hiervandaan zal de eerste auto rond 20.30 vertrekken. De eerste avond zal de beroemde en beruchte Nacht van Achtmaal worden verreden, waarna Zaterdag 10 Juli de rest van de proeven bij daglicht zal worden verreden. Het team gaat voor het uitrijden maar wil zeker de strijd aan gaan met de concurrentie. Wij hopen jullie hier ook weer aan te treffen.

Het LMS-Rallyteam gaat Testen in Duitsland

Nadat de Vechtdal rallysprint met een uitval(kapotte hoofdremcilinder) werd afgesloten is de auto weer gemaakt en is klaar gezet voor 2 Juli. Dan zal namelijk een testdag gehouden worden in Duitsland, uiteraard grijpt ons team dit aan om te testen. Ook kan er hier naast de rijders een gast instappen. Dus lijkt het je leuk om naast ons in te stappen? Stuur een mailtje naar info@lms-rallyteam.nl om meer te weten te komen hoe.

Nieuwe kalender 2010 voor het LMS-Rallyteam

Nadat de veenendaalse OVD groep rallysprint met een goed test resultaat werd afgesloten werden de nieuwe plannen gemaakt voor het rest van het seizoen. LMS-Rallyteam zal daarom starten in de Vechtdal rallysprint op 19 juni 2010. Voor de eerste keer zal dan Lammert als bestuurder starten, als navigator zal net zoals de OVD groep rallysprint Mark plaatst nemen. Sander heeft weer veel aandacht besteed aan het klaar maken van de rallyauto voor het volgende evenement. De komende tijd zal er veel geoefend worden. Sander heeft de auto goed onderhouden dus die is er klaar voor, net zoals Lammert en Mark. Het LMS-Rallyteam hoopt ook jullie weer te ontmoeten bij dit evenement.

Klik hier voor de gehele 2010 kalender van het LMS-Rallyteam

 

 

Barneveldse Krant 5 maart 2010

Twee WRC’s in Rallysprint Ede

Veel regionale equipes bij opening seizoen

VEENENDAAL – Zaterdag gaat het Nederlandse rallysportseizoen van start met de Edese OVD Groep Rallysprint.

Alles wijst op een mooie ouverture van het seizoen. Bij het sluiten van de inschrijving stond de teller bijna op 70 deelnemers. Net als vorig jaar zal Gerrit Kobus in de OVD Groep Rallysprint met de Subaru Impreza WRC aantreden, niet als deelnemer maar als nul-rijder.

De strijd om het Nederlandse rallykampioenschap is voor veel rijders de hoofdmoot van het seizoen. Voordat ze daarvoor in Emmeloord tijdens de TankS Rally hun eerste wedstrijd zullen rijden, kiezen ze voor een opwarmer in de vorm van de Edese OVD Groep Rallysprint.

Het is de eerste editie van de OVD Groep Rallysprint maar de derde in de historie. ASC uit Veenendaal maakte de twee eerdere edities mogelijk waardoor de basis solide was. Edenaar Wouter Ploeg nam het stafje met zijn bedrijf over en nu draagt de sprint de naam OVD Groep Rallysprint.

Het rijtje met favorieten wordt aangevoerd door Erik van Loon (Ford Focus WRC) en Rene Kuipers (Subaru WRC). Timo van der Marel komt met een voor hem compleet nieuwe Mitsubishi Evo 9 op de proppen. Vader Jan van der Marel vertrouwt op de pk’s en klanken van de Porsche.

De gemeentelijke deelname komt onder andere via het LMS-Rallyteam uit Voorthuizen. Vader Lammert (50) en de zoons Sander (26) en Mark van de Hel (24) doen voor het tweede seizoen actief mee in de rallysprint. In Ede is Sander de piloot en Mark de navigator. Vader Lammert zorgt voor de technische ondersteuning.

Van de Hel rijdt in een Opel Astra GSI, die door het team is opgebouwd. ,,Deze winter is de auto behoorlijk onder handen genomen. Er is een nieuwe motor geplaatst, een nieuwer type GSI. We hebben een racecomputer geinstalleerd en de auto is gechipped, zodat er meer vermogen is. Een verbeterd remsysteem en vering moeten ons bovendien verder helpen,’’ aldus Lammert van de Hel. De rallyauto van het team uit Voorthuizen heeft de kleuren wit en blauw.

Het rallyteam van familie Van de Hel komt in een blauw-witte Opel Astra aan de start.

De gevestigde orde in de rallysprint ontbreekt niet in Ede. Dat betekent dat ook de Kootwijkerbroekers Eep Borgers met Peter van de Wardt en Marcel Borgers (met Bart Burgmeijer) aan de start komen. Barnevelders Bob van de Kamp en Benny Soetendaal (Subaru Impreza) en Harskamper Martin van den Brink met de nieuwe navigator Jac Gilis in de snelle Mitsubishi EVO 9 zullen zich ook presenteren aan het thuispubliek. Barnevelder Martin Nortier komt in de Opel Astra aan de start met Saskia Bleijenberg.

De wedstrijd bestaat uit vijf proeven, die ruim 58 kilometer op snelheid opleveren. Samen met de verbindingsroutes komt het totaal op een kleine 90 kilometer.

De eerste auto gaat rond 16.15 uur op weg vanaf het podium nabij de service op het terrein van TDG in Veenendaal om vervolgens na vijf proeven rond 21.30 uur weer terug te komen. Het IBIS-hotel is het decor voor de prijsuitreiking.Het rallyteam van familie Van de Hel komt in een blauw-witte Opel Astra aan de start.

Alles wijst op een mooie ouverture van het seizoen. Bij het sluiten van de inschrijving stond de teller bijna op 70 deelnemers. Net als vorig jaar zal Gerrit Kobus in de OVD Groep Rallysprint met de Subaru Impreza WRC aantreden, niet als deelnemer maar als nul-rijder.

De strijd om het Nederlandse rallykampioenschap is voor veel rijders de hoofdmoot van het seizoen. Voordat ze daarvoor in Emmeloord tijdens de TankS Rally hun eerste wedstrijd zullen rijden, kiezen ze voor een opwarmer in de vorm van de Edese OVD Groep Rallysprint.

Het is de eerste editie van de OVD Groep Rallysprint maar de derde in de historie. ASC uit Veenendaal maakte de twee eerdere edities mogelijk waardoor de basis solide was. Edenaar Wouter Ploeg nam het stafje met zijn bedrijf over en nu draagt de sprint de naam OVD Groep Rallysprint.

Het rijtje met favorieten wordt aangevoerd door Erik van Loon (Ford Focus WRC) en Rene Kuipers (Subaru WRC). Timo van der Marel komt met een voor hem compleet nieuwe Mitsubishi Evo 9 op de proppen. Vader Jan van der Marel vertrouwt op de pk’s en klanken van de Porsche.

De gemeentelijke deelname komt onder andere via het LMS-Rallyteam uit Voorthuizen. Vader Lammert (50) en de zoons Sander (26) en Mark van de Hel (24) doen voor het tweede seizoen actief mee in de rallysprint. In Ede is Sander de piloot en Mark de navigator. Vader Lammert zorgt voor de technische ondersteuning.

Van de Hel rijdt in een Opel Astra GSI, die door het team is opgebouwd. ,,Deze winter is de auto behoorlijk onder handen genomen. Er is een nieuwe motor geplaatst, een nieuwer type GSI. We hebben een racecomputer geinstalleerd en de auto is gechipped, zodat er meer vermogen is. Een verbeterd remsysteem en vering moeten ons bovendien verder helpen,’’ aldus Lammert van de Hel. De rallyauto van het team uit Voorthuizen heeft de kleuren wit en blauw.

De gevestigde orde in de rallysprint ontbreekt niet in Ede. Dat betekent dat ook de Kootwijkerbroekers Eep Borgers met Peter van de Wardt en Marcel Borgers (met Bart Burgmeijer) aan de start komen. Barnevelders Bob van de Kamp en Benny Soetendaal (Subaru Impreza) en Harskamper Martin van den Brink met de nieuwe navigator Jac Gilis in de snelle Mitsubishi EVO 9 zullen zich ook presenteren aan het thuispubliek. Barnevelder Martin Nortier komt in de Opel Astra aan de start met Saskia Bleijenberg.

De wedstrijd bestaat uit vijf proeven, die ruim 58 kilometer op snelheid opleveren. Samen met de verbindingsroutes komt het totaal op een kleine 90 kilometer.

De eerste auto gaat rond 16.15 uur op weg vanaf het podium nabij de service op het terrein van TDG in Veenendaal om vervolgens na vijf proeven rond 21.30 uur weer terug te komen. Het IBIS-hotel is het decor voor de prijsuitreiking.Het rallyteam van familie Van de Hel komt in een blauw-witte Opel Astra aan de start.

LMS-RALLYTEAM WEBSITE ONLINE!

Eindelijk is het zover en is de officiële web-site van het LMS-rallyteam online. Het meeste werk is verricht door JACOMP.NL die voor ons deze mooie site wilden bouwen. Door hun duidelijke opbouw van de web-site is het nu voor leken als ons mogelijk om de site zelfstandig up-to-date te houden en uit te breiden. Natuurlijk kun je op onze site alles lezen en zien van het LMS-Rallyteam, foto’s, filmpjes en on-board beelden met de bijbehorende verslagen van de wedstrijden zullen constant ge-update worden zodat je niks mist van het LSM-Rallyteam.

Een wereldprimeur

Deze site bevat ook een wereldprimeur, want op deze site zal in samenwerking met www.rallykaart.nl en JACOMP.NL alle beeld materiaal van alle verschillende rally fotografen in nederland, zowel proffesioneel als amateur, op 1 overzichtelijke site gaan aanbieden. Ook is het mogelijk om op proef niveau te zoeken, zodat je kunt kijken welke foto’s en films er zijn gemaakt op een bepaalde bocht of jump. Je hoeft dus niet meer uren te zoeken naar die ene foto of video die jij wilt hebben. Kijk onder rallykaarten van nederland hoe dit werkt.

De site van www.rallykaart.nl is nog in ontwikkeling maar zal rond de Tank S rally online gaan, volg het laatste nieuws over deze site of meldt je aan voor de nieuwsbrief.

Wij hopen dat jullie veel plezier op onze site zullen hebben. We zouden het ook leuk vinden als je een berichtje achterliet bij het gastenboek.

met vriendelijk groeten

LMS-Rallyteam

Comments are closed.