2012

Auto 1

Jaar Evenement Rijder Navigator Uitslag
2012 Tank S short rally Sander van de Hel Valentijn Martens DNF
2012 ELE Rally Sander van de Hel Valentijn Martens DNF
2012 Hellendoorn Rally Sander van de Hel Valentijn Martens DNF
2012 Euregio rally Sander van de Hel Valentijn Martens 2de HA-15

 

Auto 2

Jaar Evenement Rijder navigator Uitslag
2012 Tank S shortrally Lammert van de Hel Timothy Kion 3de HN11
2012 Vechtdal short rally Lammert van de Hel Timothy Kion DNF
2012 Ele Rally Mark van de Hel Timothy Kion 2de HN11
2012 Exotic green rally Mark van de Hel Timothy Kion 1ste HN11
2012 Hellendoorn rally Lammert van de Hel Dave Kuiper 1ste HN11
2012 Euregio rally Mark van de Hel Dave Kuiper 2de HN11

Net resultaat voor beide auto’s van het LMS-rallyteam.

Op 3 en 4 november stond het LMS-rallyteam met hun beide auto’s aan de start van de Conrad euregio rally. De groep A auto startte met startnummer 41 en werd bestuurd door Sander van de hel met vaste navigator Valentijn Martens. De groep N auto met startnummer 57 bestuurt door Mark van de Hel en Dave Kuiper. De eerste dag begonnen beide equipes behouden maar op een goed tempo.

De groep A die uitkomt met startnummer 41 in de klasse HA15 had dit jaar veel tegenslagen te verduren gekregen en dus was het doel uitrijden. Ze begonnen voorzichtig maar gaandeweg begon er meer tempo in te komen en werden er mooie compementieve tijden genoteerd.  De eerste dag werd afgesloten om een nette 42ste plaats algemeen en tweede in de klasse achter Jacco van den Hartog die rijdt in het Nederlands kampioenschap. De tweede dag werd de stijgende lijn doorgezet en werd de rally afgesloten op een mooie 38ste stek.

De Groep N van het team kwam met startnummer 57 uit in de klasse HN11. De concurrentie in de vorm van een andere astra werd door het team voor de rally een klasse te groot geschaald. Aangezien deze auto maximaal op groep N is gemaakt en de auto van het LMS-rallyteam bijna helemaal standaard is werd er niet verwacht het bij te gaan houden. De eerste paar proeven leek dit ook het geval te zijn maar naarmate de samenwerking in de auto begon te werken en de rijders aan elkaar wende werden er steeds snellere tijden neergezet wat resulteerde na de eerste dag een kleine voorsprong van 12 seconden en een 34ste stek algemeen. De volgende dag werd er weer een lekker tempo gereden en werd er om seconden gestreden met de andere Opel. De voorsprong vergrootte zich, maar toen het weer omsloeg bleek toch dat het team wat onderdelen miste om de wegligging te houden in het slechte weer. Er werd zeer veel tijd verloren op de laatste proef waardoor de eerste plaats ging naar de andere rijder. Maar het team mocht tevreden zijn met een 26ste plaats algemeen en een resultaat.

De beide auto’s hebben zich perfect gehouden door de goede voorbereiding en het service team onder leiding van Henk van den Hudding en Lammert van de Hel hadden een makkelijk weekend. Het team gaat zich voorbereiden op het jaar 2013 waarin er aan de beide auto’s weinig zal veranderen maar wel helemaal zullen worden nagelopen. Ook zal de service bus onder handen genomen worden en zal er een reserve body worden gebouwd.

Wij willen iedereen bedanken die ons afgelopen jaar heeft gesteund. Ook bedanken we alle fotograven en videograven voor al de ingestuurde beelden.

Tot 2013!

LMS-Rallyteam actief in Tank S short rally.

Na de geslaagde door het LMS-Rallyteam georganiseerde testdag, op het Midlandcircuit te Lelystad, in het begin van 2012, heeft het team deelgenomen aan de Tank S short rally in en om Emmeloord.

Sander reed weer met zijn vertrouwde navigator Valentijn Martens in de GR.A. Voor deze wedstrijd stapte Lammert in de GR.N auto en reed de wedstrijd met de nieuwe vaste navigator Timothy Kion.

De wedstrijd begon met het bekende verkennen van de proeven, dit gebeurde in het donker een dag voor de wedstrijd. Veel mist maakte het lastig om de notes netjes op papier te krijgen. Gelukkig mocht de volgende dag nog een rondje over de proeven worden gemaakt bij daglicht om alles te controleren en aan te passen.
Sander en Valentijn zijn goed op elkaar ingespeeld dus stond het snel op papier.
Voor Lammert en Timothy was het de eerste keer samen dus was het even wennen en aftasten maar daar kwam ook alles op papier zoals zij dat wensten.

Sander en Valentijn begonnen de wedstrijd met startnummer 124, Sander kampte al wat dagen met griep en was dus absoluut niet fit. Ook Valentijn was niet lekker dus het zou een zware wedstrijd worden. Ze begonnen rustig aan op de smalle en donkere dijkjes. Na enkele proeven in de wedstrijd werd Valentijn zo ziek dat hij niet meer in staat de aanwijzingen aan Sander te geven. Sander was aangewezen op zijn geheugen en verlichting om verder op het zicht te rijden. Tijdens het rijden van de vijfde proef brak de steun van de versnellingsbak. Hierop besloten de beide rijders de handdoek in de ring te gooien en werd de auto op de aanhanger gezet. Einde wedstrijd.

Lammert en Timothy begonnen de wedstrijd met startnummer 128. Voor de beide rijders was het al weer wat tijd geleden dat zij een rally hadden gereden en er werd besloten rustig te beginnen en te wennen aan elkaar. Op de eerste proef bleek dat de intercom niet goed werkte en moest er door Timothy gezocht worden naar een oplossing. Zoekend naar het technische probleem reed Lammert op zicht. Aan het einde van de proef was het probleem door Timothy opgelost. De tweede proef ging daardoor al een stuk beter en er konden zij er echt voor gaan.  Op de donkere slingerende dijkjes rond Kuinre is het toch erg handig om te weten wat komt en hoe de bochten erbij liggen. Er werd er een nette tijd neergezet. De rest van de proeven van de rally werden behoudend gereden en de twee raakten steeds beter op elkaar ingespeeld. De auto gaf geen kik. Hier en daar waren enkele spannende momenten onder luid gejoel van het publiek. Het zag er blijkbaar spectaculair uit. Zij reden de rally uit om op een nette derde plaats in de klasse HN11 te eindigen. Dat smaakt naar meer voor die twee.

De volgende wedstrijd voor het LMS-Rallyteam zal tijdens de Vechtdal short rally, in mei 2012 zijn, in en om Hardenberg.

 

Comments are closed.